Hagyományőrzők Napja Rudabányácskán augusztus 25-én

   „Legyen a kedvence Bányácska!” – hangzott el Gergely Istvántól, a Szépbánya Egyesület elnökétől, aki ezt a mottót választotta az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Hagyományőrzők Napjára.

    Az előző évekhez hasonlóan ismét kitettek magukért a szervezők, akiknek célja, hogy Zemplén egyik gyöngyszemét, Rudabányácskát az ideérkező látogatók megismerjék és megszeressék. A táj szépsége és az itt élők vendégszeretete elvarázsolja a településre érkezőket, így örömmel térnek vissza legközelebb is.

   A nyárzáró eseményt napközben hagyományőrző és kulturális programok tarkították, melyek több korosztály számára nyújtottak kikapcsolódást. A gasztronómiai udvarban különféle finomságokkal várták a vendégeket: gulyáslevessel, sztrapacskával, pörkölttel, lepcsánkával és a híres gőzön főtt gombóccal.

     A füzéri hagyományőrzők bemutatója is nagy sikert aratva színesítette a napot, melyet egyaránt nagyon élveztek a kicsik és a nagyok. A Sátoraljaújhely- Hegyköz Turizmusáért Egyesület gumikerekes kisvonata, a Futrinka szállította egész nap a kedves vendégeket Sátoraljaújhelyből oda és vissza.

     A hagyományok generációkon átívelő, tudatosan ápolt, fenntartott szokások, melyek tükrözik – jelen esetben – az adott település érték- és normarendszerét. A régi értékek megőrzése útján közösségteremtő és összekovácsoló erővel bírnak: közelebb hozzák az embereket egymáshoz, kikapcsolódást biztosítanak, emellett az átélt közös élmények pozitívan hatnak ránk kiszakadva a rohanó hétköznapokból. Ezért bírnak nagy jelentőséggel ezek a rendezvények, melyre méltán lehetünk büszkék.

Március 2019
H K Sze Cs P Szo V
01
Dátum : 2019. március 1., péntek
02
Dátum : 2019. március 2., szombat
03
Dátum : 2019. március 3., vasárnap
04
Dátum : 2019. március 4., hétfő
05
Dátum : 2019. március 5., kedd
06
Dátum : 2019. március 6., szerda
11
Dátum : 2019. március 11., hétfő
18
Dátum : 2019. március 18., hétfő